Udsigt til bedre økonomi

Harald Børsting er enig med de økonomiske vismænd i, at der er lys forude i dansk økonomi. Han glæder sig samtidig over, at vismændene i en ny prognose vurderer, at der er råd til at skabe flere arbejdspladser via offentlige investeringer, hvis det bliver nødvendigt.

Jeg er enig med Det Økonomiske Råd i, at der er udsigt til fremgang i økonomien de kommende år. Det glæder mig først og fremmest, fordi det betyder, at der hermed er udsigt til flere job og lavere arbejdsløshed, siger LO’s formand Harald Børsting i en kommentar til Det Økonomiske Råds prognose for dansk økonomi, der er udkommet i dag. 

Vismændenes analyser viser, at der er plads til yderligere lempelser i finanspolitikken, hvis der skulle blive brug for det.

– Det sikrer, at hvis opsvinget ikke løber som forventet, har regeringen en mulighed for at stimulere økonomien med offentlige investeringer og hermed skabe nye job.

– Men det vigtigste for at sikre arbejdspladser er dog, at kommunerne leverer den service, de har aftalt med staten i kommuneaftalerne. Men vi ved, at mange kommuner holder sig tilbage, fordi de ikke vil straffes økonomisk, hvis de kommer til at overskride loftet for investeringer. Derfor foreslår vi, at statens sanktioner over for kommunerne suspenderes eller blødes op, så længe der er krise, siger Harald Børsting.

Stadig et problem at folk mister dagpenge LO efterlyser, at Vismændene i deres konjunkturvurdering forholder sig til, at 25.000 mennesker har mistet dagpengeretten i årets første syv måneder.

– Vi har et voldsomt problem med, at knap 600 arbejdsløse hver eneste uge falder ud af dagpengesystemet. Det viser noget om, hvor hullet sikkerhedsnettet er blevet.

Behold seniorjobordningen Harald Børsting er desuden uenig med Vismændene i, at seniorjobordningen kan nedlægges eller indskrænkes.

– Seniorjobordningen er en god sikring for mange ældre arbejdsløse. Man kan overveje tilpasninger af ordningen, men Vismændenes tanker om at ansætte seniorjobbere på lavere løn end overenskomsten er helt udelukket. Vi har set nok ordninger, der skubber kolleger i ordinære job ud, siger Harald Børsting.

Læs mere

Søg

Nyheder Avisen DK

Avisen.dk

Nyheder fra Avisen.dk

3F nyheder

Nyheder

Daglige nyheder om dit job og arbejdsliv.
OKlogo.jpg